ГЕРБ няма никакво желание да управлява в момента. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на НОВА.

“Проблемът е, че нищо не се случва. По време на нашето управление имаше огромни проблеми с това на кой министър законопроектът да мине по-бързо и приоритетно – това беше големия спорт. А в момента сериозни закони, с изключение на бюджета, който ще актуализираме след месец, не сме приемали”, каза Биков.

Като „неясна“ Тома Биков определи предстоящата актуализация на бюджета. “Не е ясно дали Асен Василев има мнозинство в парламента, което да го подкрепи. ИТН и Каримански казаха, че имат други виждания за финансовата политика на страната. Ние нямаме доверие на Асен Василев”, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

снимка: БГНЕС

Според Тома Биков войната в Украйна “не може да служи за оправдание на всичко”.

“Вчера при срещата със симпатизанти в Кюстендил Бойко Борисов каза, че ако нещо може да се направи, то трябва да се направи в момента”, припомни Биков и призова – ”Или сега да напусне това управление, или да останат да се борят с алтернативи!”

Той коментира и вандалския акт в Битоля, при който беше подпален  Културен център “Иван Михайлов” и последвалото множество от остри политически реакции.

“Въпросът между България и РСМ е сбъркан от Кирил Петков!”, заяви Биков. “Той не разбира дълбочината на този въпрос и  няма да може да го реши. Дори напротив – Кирил Петков пречи на РСМ да тръгне към еврочленството и да се оправят отношенията между България и РСМ”, допълни той.

Тома Биков беше категоричен в коментара си, че “докато Кирил Петков е министър-председател на България, този въпрос няма да се реши”.


Share Follow

Leave A Reply