„Възраждане” излезе с предложение за започване на процедура по избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от партията.

От политическата формация са внесли в парламента проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на КПКОНПИ.

На 2 февруари Народното събрание гласува предсрочното прекратяване на мандата на председателя на КПКОНПИ, като същата влезе в сила на 1 март, се припомня в прессъобщението.

снимка: informo.bg

От партията посочват, че Народното събрание избира нов член да довърши мандата, при предсрочно прекратяване на правоотношението на член на Комисията в двумесечен срок. По аналогия същата процедура следва да се приложи и за избор на председател на Комисията, смятат от „Възраждане” и отбелязват, че този срок отдавна е изтекъл.

„Оставянето на Комисията толкова дълго време без титуляр за председател поставя под съмнение желанието на управляващата коалиция да се бори с корупцията и да постигне нулева толерантност към нея”, коментират още от партията.


Share Follow

Leave A Reply