“Политика по отношение на цените в този бюджет няма. Той гарантира, че те ще продължат да се покачват. Този бюджет увеличава прогнозата си за инфлация за тази година, както увеличава и дълга.” Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира актуализацията на държавната сметка.

снимка: БГНЕС

„Липсват компенсации за бизнеса. Той ще трябва отново всеки месец да ходи да се моли на правителството за компенсации за тока и газа. Тези компенсации биха удържали инфлацията – това го няма в бюджета. Кризата е свързана с цените”, добави още депутатът.

По думите на Добрев отстъпката от 25 ст. за горивата липсва в държавния бюджет. „Това щяло да бъде през промени в Закона за енергетиката. Тоест, все още не е сигурно дали ще стане”, посочи той. И коментира, че цените на бензиностанциите са се повишили след обявяването на мярката от правителството. „По-добре да ги няма 25-те стотинки, но цената да е под 3 лв. – нормална. Отколкото да ти дадат 25 ст. и пак да платиш 3,25 лв. Не само това – тук се дава на калпак, което е несправедливо. Несправедливо е този, който кара кола за половин милион, и този, който кара такава за 5 000 лв. – и двамата да получат по 25 ст. Не се прави така социална политика”, е мнението на Добрев.


Share Follow

Leave A Reply