Депутатите не се страхуват от нови избори, но “това не бива да става перманетен проблем”, заяви в ефира на НОВА депутатът от ДБ доктор Александър Симидчиев.

снимка: БГНЕС

Според него процесите в политиката процесите са много динамични. Симидчиев коментира, че малки проблеми бързо могат да станат големи и обратното. ”

От 45-ото Народно събрание до момента винаги съм наблюдавал поведението на моите съпартийци. Винаги е имало желание за диалог. Имаме нужда от ясно изразен консенсус по някои теми. Трябва да намерим това, което ни обединява, а не което ни разединява”. Така депутатът и член на Здравната комисия в парламента Александър Симидчиев коментира актуалната политическа обстановка у нас.

Припомняме, че в сряда в извънредно изявление лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че слага край на коалицията.

Александър Симидчиев опроверга твърденията за глоби на пациенти, ако излъжат личния си лекар. Според него няма такова предложение в закона.

“В Закона за здравето има 14 члена, 13 от които са права на пациента и 1 член е задължение. Има сериозно несъответствие между правата и задълженията. Те трябва да бъдат добре балансирани. Това, което направихме, бе да прецизираме правата, за да се знае кои са нещата, които помагат на лечебния процес. Няма нито една точка, свързана със санкции. По принцип в закона за здравето има предвидени общи разпоредби, които и досега ги имаше. Спазване на препоръките на медиците е нещо което човек трябва да знае, че трябва да прави. Санкцията е, че ако не спазваме правилата, ще продължим да сме болни. Това е достатъчен вид глоба”, коментира Симидчиев.

 

„У нас все още нямаме информация да има потвърден случай в България. Заболяването не е с нивото на разпространение или с опасността от COVID-19. Имаме напълно различен тип инфекция”, обясни шефът на Здравната комисия в НС по повод маймунската шарка.


Share Follow

Leave A Reply