Нелегален мигрант загина, а други 16 души са в болница след катастрофа в Северна Гърция, предаде агенция ДПА. Пострадалите са настанени в болница. Инцидентът е станал след като трафикант, превозващ нелегални мигранти, се е опитал да избегне граничен патрул.

Автомобилът се е движил от района на границата с Турция към Западна Гърция. Шофьорът е загубил контрол над управлението на колата, която се е преобърнала няколко пъти.

Гръцката полиция засили контрола в района на основната магистрала в Североизточна Гърция, тъй като трафиканти обикновено се опитват да прекарват мигранти през река Марица на гръцко-турската граница, като ги транспортират към западната част на страната в микробуси, автомобили и в каросерията на камиони, отбелязва агенцията. За шофьори престъпните групи използват непълнолетни граждани, тъй като за тях не се предвиждат сериозни наказания, казват от полицията.

С помощта на трафиканти нелегалните мигранти се опитват да стигнат до Централна и Западна Европа или Италия, без да се регистрират в Гърция. Тарифата за нелегалното им прекарване се движи между хиляда и седем хиляди евро.


Share Follow

Leave A Reply