Две основни причини да изтегля министрите – при актуализацията на бюджета министерствата, за които отговаря ИТН бяха пренебрегнати, заяви пред Дарик радио лидерът на ИТН Слави Трифонов. Слави Трифонов реши повече да не бъде унижавана ИТН в тази коалиция. А тя е унижавана непрекъснато, каза Трифонов и избори някои от темите, с които е в коалицията. По адрес на Любомир Каримански Кирил Петков употребил епитета – „той е леке“…Така Слави Трифон обясни как се е мотивирал Кирил Петков, включчвайки го на спикър, да участва в коалиционен съвет, на който не е бил поканен, за да му съобщи премиера, че не иска Каримански за номинация за шеф на БНБ.

кирил петков и асен василев в нс

„Продължаваме промяната“ управляват като ГЕРБ. Тези хора не стават за това да се занимават с управление на държава, те трябва да стоят далеч от властта. Максимално далеч, максимално дълго време., категоричен е Слави Трифонов.

„Аз с Кирил Петков се запознах тук в Дарик радио. Рекламираше пробиотици. Даже в телефона си съм го записал Кирил Пробиотика“, така отговори Слави Трифонов на въпрос – имало ли е четворни срещи при преговорите за кабинет. Работата на Кирил Петков е да свърши работа и да управлява държавата, а не да казва кой е почтен и кой е непочтен.

Кирил Петков не се спря да ни заобикаля по казуса Македония. И лъжеше, каза Слави Трифонов по повод некоректното поведение по отношение на коалиционните партньори от страна на Кирил Петков.

„Нямам нищо общо с Депесета, с Капъкулета с ГЕРБ…вие правите внушения“. Така Трифонов изригна срещу водещия на разговора Константин Вълков, който на няколко пъти го попита за съвпадение в позициите на ИТН и ДПС. Слави Трифонов отрече приятелят му Орлин Алексиев, политик от ГЕРБ, да е кукловод в ИТН и да се намесва при определянето на политиката на партията му. Да, разбрах вие сте от жълите павета и затова харесвате Кирил Петков, а аз съм селянин и чалгар, коментира Слави Трифонов изказването на водещия,че е израснал в София.

Очаквайте подробности!


Share Follow

Leave A Reply