„Коалиционната криза прерасна в правителствена и скоро ще стане парламентарна. Стана ясно, че управляващата коалиция се разправя, и то публично, по телевизорите, за пари и за обществени поръчки в момент, когато хладилниците на хората са празни и те се притесняват за насъщния”. Това каза пред NOVA NEWS Мая Манолова, лидер на партия „Изправи се, България“.

По думите й целта на четирите партии от управляващата коалиция, е да останат на власт на всяка цена.

Тя коментира, че „схемите в енергетиката и пътищата от управлението на Борисов, вместо да се разплетат, са прибрани и надградени от новата власт и вече работят за четворната коалиция“. Ето защо според Манолова всички приказки за нулева корупция са обидни. „Лицемерието трябва да има някакви граници”, посочи тя.

Манолова призова преговорите с 12-имата депутати, необходими за мнозинство при гласуване на решения в парламента, да са публични.

„Може би молът е подходящото място за търговия с депутати. Там всъщност започна и коалиционната сглобка. Нека да видим каква е цената на тези 12 депутати“, коментира лидерът на „Изправи се, България“.

снимка: БГНЕС

Тя призова Бойко Рашков да обърне внимание на казуса заради тези „ежедневните публични оферти за купуване на депутати“. „Това със сигурност представлява състав на престъпление. А и е тежко неморално“, категорична бе Манолова.


Share Follow

Leave A Reply