Има решения за всеки проблем и точно това обсъждаме. Някои от решенията обаче не са получили необходимото потвърждение, така че към момента нямаме споразумение с България, нито подписано, нито устно. Но мисля, че все още има надежда, има политически климат това да се случи, работихме много по това и мисля в добра посока. Всички политически фактори в страната са на една страна. Например от снощи до рано сутринта преговаряхме и говорихме с българската страна и аз информирах за това премиера и президента, всички сме на една линия, каза Османи в интервю за TV21, цитиран от вестник „Нова Македония“, предаде trud.bg.

В предаването той коментира и шегата на албанския премиер Еди Рама, дадена на срещата на върха в Солун този уикенд, представяйки премиера Димитър Ковачевски като министър-председател на „бъдеща Западна България „.

„Министър-председателят Рама беше много остър към българската делегация в Солун, дотолкова, че се разстроиха, особено по въпроса за Македония, като каза, че това, което България прави, е голям срам“, коментира македонският външен министър.

Според Османи, преди да разкаже тази шега, Рама яростно защитава страната.

„Разбира се, Албания е жертва на това, но ви казвам, че Рама беше открит в критиките си, всъщност той каза нещо, което ние не можем, защото поддържаме процеса жив. Рама не е длъжен да подкрепя толкова силно нашите възгледи и всички, които бяха там, го видяха, така че смятам, че тази негова критика е безсмислена и некоректна. Всеки, който е гледал дебата няколко часа вътре, знае каква е целта на този сарказъм. „От името на правителството мога само да благодаря за силната подкрепа, която премиерът Рама ни даде там“, каза Османи.


Share Follow

Leave A Reply