Депутатите отстраниха председателя на парламента Никола Минчев. Депутатите гласуваха „за“ отстраняването на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание. Искането, внесено от ИТН в сряда, подкрепиха 125 народни представители, а против се обявиха 113. Един се въздържа. Това беше самият Никола Минчев. По правилник сега длъжността се поема от Мирослав Иванов до избора на нов шеф на НС. А Минчев заяви, че остава депутат.

снимка: БГНЕС

„За мен беше, е и ще продължава бъде чест, че влязох в Народното събрание, в храма на българската държавност. Още по-голяма чест е, че на 3 декември ме направихте пръв сред равни. Нарочно бягам от думите да застана начело, защото вярвам, че ако председателят смята, че е начело или че, ако наричаният на жаргон „парламентарен шеф“ се изживява като такъв, то той не е за тази позиция“. Това заяви Никола Минчев от трибуната на праламента.

снимка: БГНЕС

„Винаги съм се стремял да подхождам еднакво към всички депутати. Вярвам, че го оценявате.
В днешната тъй фокусирана дискусия, в която критиките към мен бяха по-малко, си личи, че го оценявате. На основанията за искане на оставката ми няма да се спирам“, допълни Минчев.


Share Follow

Leave A Reply