Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отрече обвинението, че предложението на оглави Антикорупционната комисия цели да го превърне във „втора прокурорска бухалка“.

снимка: БГНЕС

„Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на когото и да е“, категоричен е вътрешният министър в интервю за NOVA.

Той заяви и че не се притеснява дали ще получи политическа подкрепа за ръководния пост КПКОНПИ.

„Да ви кажа откровено, това не е тревога за мен и повярвайте ми, аз ще приема и едното и другото – и ако получа подкрепа, и ако не получа подкрепа. Ако не получа подкрепа, това няма да повлияе на душевното ми състояние по никакъв начин“, казва Рашков.

По отношение на протеста пред сградата на Народното събрание след гласуваното отстраняване на Никола Минчев като председател на парламента Рашков заяви, че „действията на полицията са били перфектни“ – не се е стигнало до ненужна употреба на физическа сила.

снимка: БГНЕС

Вътрешният министър потвърди, че има информация, че трафикът през граничния пункт „Капитан Андреево“ се осъществявал под контрола на Христофорос Никос Аманатидис – Таки, издирван в миналото от „Интерпол“, но това твърдение е труднодоказуемо.

Бойко Рашков заяви, че по случая „Капитан Андреево“ е изтекла много информация, а това пречи на разследването.

„Струва ми се, че трябваше да се изчака малко, за да може да се докажат или опровергаят тези събития. Бедата е в това, че са минали 5-6 месеца от подаването на сигнала, преди да стигне до МВР“, обясни още вътрешният министър.

Той потвърди и че се работи по казуса на проф. Моллов, за когото се твърди, че е дал подкуп от 100 000 лева.


Share Follow

Leave A Reply