Боряна Калейн спечели две титли във финалите на отделните уреди на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив.

боряна калейн

Родната гимнастичка триумфира със златото на топка и лента, а на обръч спечели бронзово отличие.

Със съчетание на песента „Излел е Дельо хайдутин“, Калейн получи оценка от 35,350 точки и завоюва европейската титла на лента.

Втората титла за Калейн дойде на топка, където с перфектно изиграна композиция, тя си заслужи 34,050 и ново европейско злато. Бронзът си на обръча тя спечели с оценка от 33,900.

Във финала на бухалки Боряна Калейн допусна грешка, заради която логично остана извън призовите места. Така България завърши Европейското първенство по художествена гимнастика с общо 7 медала. Три от тях са златни. Освен двата на Боряна Калейн, вчера съставът ни триумфира в отборната надпревара, а днес по един бронз при девойките спечелиха Дара Стоянова и Елвира Краснобаева.

„Доволна съм. Има неща, които не се получиха на съчетанието с бухалки, но това се дължеше на дългото състезание, на умората, на това, че просто не успях да се събера и да се мобилизирам достатъчно. Но определено съм щастлива от тези финали, издържах лентата, издържах топката и обръча, така че не мога да се радвам повече, отколкото се радвам в момента. Не мога да кажа кой медал тежи най-много, защото всички те са извоювани с много пот, кръв, труд, сълзи по време на тренировка. Всеки един медал е просто безценен“, сподели Калейн пред БНР


Share Follow

Leave A Reply