Вероятността за предсрочни избори е голяма, заяви в ефира на БНТ проф. Михаил Константинов. Според него правителството по-скоро ще падне, ако не сега, то през декември или през октомври догодина.

„По-скоро ще падне правителството. Ако залагам собствени пари, ще заложа на това. Ако това стане, отиваме на избори на 25 септември. Ако обаче сега не паднат, това може да се случи или през декември, или – ако прескочат Нова година, може да отидем чак на местните избори октомври догодина.“ – заяви проф. Константинов.

Според доц. Цветозар Томов не е сигурно дали кабинетът ще падне от власт. Както и да се развие ситуацията обаче – предстои развръзка – или нови избори или стабилизация на сегашното управление, прогнозира той.

„Когато и да бъдат изборите, ЦИК ще ги проведе. За предпочитане е властта да се решава с избори, а не по друг начин, защото всички други начини биха били болезнени. Към момента няма ясни индикатори за развръзка на сегашната политическа криза, но ако сега не бъде разрешена, това значи че през следващите месеци по някакъв начин тя ще тръгне към някаква развръзка – дали ще бъде със стабилизация на правителството или нови избори – не мога да кажа.“ – допълни той.


Share Follow

Leave A Reply