Напрежението между левицата и президента Румен Радев е факт. За това потвърди и депутатът от БСП Румен Гечев. Той отправи критики към държавния глава след като Радев вчера се изказа негативно за премиера по повод предложението на Франция за Северна Македония.

Румен Гечев, снимка: БГНЕС

„Истината е, че в момента има някакво напрежение. На политическата арена Румен Радев беше изведен от БСП и ние изиграхме основна роля при неговото избиране. Ние не можем да се съгласим и няма как да нямаме различия с него по следния въпрос: според нас приоритет в момента има приемането на бюджета, запазването на управлението и единствено адекватото и важно е стабилизирането на страната преди наближаващия тежък сезон, отколкото да се занимаваме с това какви евентуални разговори е водил премиерът,“ заяви в ефира на България он еър Румен Гечев.

Всеки разумен човек вижда, че има натиск, защото НАТО и ЕС лидерите им искат да затворят кръга с Балканите и тази следваща крачка е свързана със Северна Македония. Те си имат геополитически интереси, обясни още Гечев. Той беше категоричен обаче, че това не може да стане за сметка на българския интерес по казуса.

 


Share Follow

Leave A Reply