Със свалянето на председателя на Народното събрание Никола Минчева, „чашата преля“. Това заяви пред БНТ Кирил Симеонов, който последен се отцепи от партията на „Има такъв народ“.

„Аз гласувах заедно с моята парламентарна група, направих го от лоялност. Има две възможности – или нови избори, или кабинет с ГЕРБ и ДПС. И двата варианта са недопустими, липсва адекватна комуникация на високо ниво. Най-вероятно ще има предсрочни избори, парламентът ще е изключително фрагментиран и разнопосочен отново“, допълни Кирил Симеонов.

снимка: БГНЕС

Симеонов заяви, че е взел еднолично решението да напусне ИТН.

„Нямам никаква информация дали други депутати от „Има такъв народ“ ще ме последват. Не мога да кажа какви преговори или разговори се водят“, заяви още той.

Според него няма да може да се състави адекватен кабинет.

„Имах един разговор с „Продължаваме промяната“ и нищо не ми е предлагано“, добави Кирил Симеонов.

Той коментира информацията, че по време на заседанието, на което се обсъждаше оставката на Никола Минчев, премиерът Кирил Петков е писал есемеси на някой от депутатите така: „Става въпрос за друг колега, знам кой е, но мисля, че не е коректно да му споменавам името в ефир“.

„Моята червена линия е ГЕРБ и статуквото, а ние сега помагаме да се върне този модел, но не мисля, че решението са предсрочни избори. Независим депутат означава, че ще подкрепя това, което аз смятам за добре, независим депутат означава да гласуваш по съвест всеки път, ще гласувам по лични убеждения. Ветото за Северна Македония не трябва да се вдига, докато не си изпълни ангажиментите към България. Задължително това решение трябва да мине през парламента“, каза още Кирил Симеонов.

 


Share Follow

Leave A Reply