По време на дебата за вота на недоверие към правителстото на Кирил Петков в Народното събрание депутати от ДПС напуснаха дебата, за да поздравят симпатизантите си, събрали се пред парламента.
Мустафа Карадайъ и част от парламентарната група на ДПС, излязоха при протестиращите пред Народното събрание.
Мустафа Карадайъ дори поздрави на турски език част от събралите се симпатизанти и се ръкува с тях.
„Знаете ли за какво сте тука?“, обърна се Карадайъ към симпатизантите и сам отговори: „За оставката!“.
„Те са дошли за оставката, и ние сме за оставката и решихме да обменим мисли. Тече дебат вътре, ако имат поръчение, да го кажем в залата. Първо с тях, после с вас ще говорим“, отвърна Карадайъ на събралите се журналисти.
„Ще ги помолим да бъдат внимателни, да не бият депутатите, които подкрепят управляващото мнозинство. Ние сме мирни хора, нека всички си кажат мнението. Когато протестиращите от страната идват да протестират в София, сигурно имат нужда от организация. Когато тези, които протестират от София, нямат нужда. Ей, тука на Докторската градинка се събираме тука, и аз така идвам, без организация. Хората от страната, също трябва да бъдат представени на жълтите плочки, нали не е ок, само софиянци да сме тука“, коментира Йордан Цонев твърденията, че има организация на симпатизантите от партията.

Share Follow

Leave A Reply