„Той не го казва, но ми се струва, че президентът Румен Радев иска служебен кабинет”. Това каза депутатът от „Демократична България” Мартин Димитров пред Нова тв. Според него е възможно този служебен кабинет да поднови доставките на газ от Русия, плащането на „Газпром” в рубли и подписването на нов дългосрочен договор. Димитров смята, че държавният глава се притеснява, че дори да се стигне до съставяне на служебно правителство, има опасност наесен отново да не може да бъде съставен редовен кабинет.

бгнес

Народният представител коментира и предстоящото гласуване на вота на недоверие. Според него ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” бързат, защото не искат да се случат важни неща в държавата. Той даде пример със смяната на състава на Комисията за защита на конкуренцията. Като друга причина Димитров посочи това, че опозицията не иска да се стигне до подписване на друг дългосрочен договор за доставка на природен газ.

„Цените на горивата могат да бъдат значително по-ниски”, заяви Димитров като обясни, че високата цена в момента се дължи на картел в бранша. Анализът на властта сочел, че това се дължи на проблем с конкуренцията.

Според депутата от ДБ трябва да се използва първият мандат на най-голямата политическа сила „Продължаваме Промяната” за съставяне на кабинет. „Той трябва да е програмен, с много ясни ангажименти за конкретни законопроекти и инициативи”, категоричен е той.


Share Follow

Leave A Reply