„99-ят кабинет падна с вот на недоверие и това ще си остане историческо събитие.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. „Готови сме с проект на решение за одобрение на преговорната рамка, който вече сме подписали, който е гаранция, че България няма да изпусне историческия момент и че българските национални интереси ще бъдат защитени“, каза Атанасова по повод на френското предложение за разрешаване на спорните въпроси между София и Скопие.

Атанасова покани всички партии, които вярват в европейското бъдеще на Западните Балкани да се присъединят. „Настояваме Кирил Петков и неговото правителство да финализират двустранният протокол незабавно“, призова председателят на ПГ на ГЕРБ.

Processed with VSCO with a4 preset

„С бездействието и лъжите си Кирил Петков заблуди Брюксел, Вашингтон и Скопие, че ще реши „македонския въпрос“. Той не само не реши спорните въпроси, а ги задълбочи и настрои гражданите от двете страни на границата едни срещу други. Но най-вече застраши защитата на българския национален интерес. Кирил Петков със своите действия пречеше през цялото време на преговорния процес – с противоречивите си сигнали, със саботирането на работата на дипломатите и експертите, с двойствената си външна политика, с криенето на процеса на преговори от българското общество. Нито веднъж той или негов представител не е запознал опозицията с хода на преговорите.
Нещо повече – научавахме от пресата в Република Северна Македония или от другаде какво е обещал Кирил Петков. Припомняме, че преди подписването на Договора от 2017 г., депутати от опозицията бяха информирани за всички етапи от преговорите, а проектът на договор беше изпратен в парламента за запознаване и мнение, преди да бъде приет с РМС.“


Share Follow

Leave A Reply