Парламентът гласува внесения от опозицията вот на недоверие срещу правителството. Кабинетът „Петков“ падна, след като вотът на недоверие беше успешен. „За мен беше чест да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова“. Това каза премиерът Кирил Петков непосредствено след гласуването. Вчера дебатите в пленарната зала продължиха 8 часа. По правилник вотът на недоверие се гласува точно 24 часа след приключването на дебатите по вота.

Междувременно около сградата на НС се проведоха три различни протести. Граждани излязоха на протест срещу цените на горивата на площада пред храм-паметник „Александър Невски“. Исканията им са литър дизел и бензин да струва под 2 лева, а литър газ – по-малко от 1 лев. Демонстрацията беше подкрепена от обединения транспортен бранш у нас.

Пред задния вход на Народното събрание протестираха симпатизанти на ДПС, които също искат оставката на кабинета „Петков“. При тях излязоха депутати от ДПС, включително Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. На същото място се събраха и привърженици на партия “Възраждане”.
Очаквайте подробности!


Share Follow

Leave A Reply