„Маските паднаха. Омръзна ми от страхливци. Аз ще си спазя обещанието към българския народ, затова се надявам да имаме хубава дискусия за Северна Македония. Аз днес ще кажа на европейските си партньори, че докато Народното събрание не вземе решение по темата, българската позиция остава такава, каквато е“. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков от Брюксел.

Processed with VSCO with a4 preset

„Аз винаги си държа на думата, така че независимо какво ще се случи в днешния ден и кой какво ще иска от мен, аз ще държа на нашата позиция. Темата за РСМ беше „мъглата“, която се спускаше в общественото пространство с една-единствена цел – да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди“, добави той.

По думите му той харесва френското предложение. „Надявам се, че в близките дни Народното събрание ще вземе решение по този въпрос“, подчерта Петков. „Не може от две седмици президентът да не свиква КСНС и да се крие на различни места и да казва „защитавал донякъде позицията, ама не я защитавал“. Ако си президент на място, викаш КСНС, викаш всички служби, викаш всички партии, сядаме всички заедно, обсъждаме и излизаме. Но, не“, коментира той.


Share Follow

Leave A Reply