Може би „Продължаваме промяната“ не е внесла още документи за регистрация като партия. Това заяви Мирослав Иванов от ПП.

Партията беше учредена на 15 април.

Иванов заяви, че не му е известно дали имат проблем с марката „Продължаваме промяната“, за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

По думите му това е без значение, защото хората познават лицата на партията.

„Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа“, коментира Иванов.

По думите му от „Продължаваме промяната“ няма да внасят предложение за нов председател на Народното събрание, след като Никола Минчев беше отстранен предсрочно от поста.

Правителството ще внесе документи в НС в началото на седмицата за оставката слуд успешния вот на недоверие. Тази оставка няма да се гласува.

Според Мирослав Иванов Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател.

Според Ианов ако Кирил Петков не бъде подкрепен, ще стане ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят принцитите на „Продължааме промяната“- нулева толерантност към корупцията“.

Той заяви, че няма отговор за това, защо се стигна до разрив в отношенията между „Продължаваме промяната“ и президента Румен Радев.

Мирослав Иванов отправи въпрос към Радев защо никога не похвали правителството за добрите неща, които направи, като осигуряването на газ, след като Русия спря доставките, овладяването на цените на тока за битовите потребители и др.

Мирослав Иванов отправи призив към Радев да бъде обективен в оценката си към кабинета „Петков“.

 


Share Follow

Leave A Reply