България заема специално място в сърцето ми. Това каза в Благоевград Ищар, която тази вечер излиза на сцената на South West Festival. Преди началото на музикалното събитие, световноизвестната певица посочи, че е подготвила за публиката богат репертоар с музикални изпълнения, песни от най-новия й албум, както и кавъри на популярни изпълнения на други световни звезди, изпълнени на различни езици. Тя ще излезе на сцената на фестивала от 22 часа. Началото на първото издание ще поставят Керана и „Космонавтите“, Любо Киров и Мария Илиева. Фестивалът се организира от Община Благоевград със съдействието на “Bulgarian life music”. Идеята на фестивала е да срещне южняшкия темперамент със западната култура, посочиха организаторите.

Тази вечер Ищар ще изпълни „Я кажи ми, облаче ле бяло“, която песен е „докоснала“ сърцето й в първия момент, в който я е чула.

„Знаете, че обичам да комбинирам култури и езици“, каза певицата и допълни, че именно това ще чуе и гостите на фестивала тази вечер.

Ищар сподели пред БТА какви са били за нея изминалите две години, белязани от COVID пандемията. Баща й прекарва четири месеца в болница в началото на пандемията, което е направило периода тежък за цялото семейство.

„Първата задача беше да се грижа за семейството и всички планове бяха отложени, но когато всичко се нормализира, започнах да работя и да композирам нови песни“, каза Ищар.

Певицата сподели че много от плановете преди да започне COVID пандемията са се променили, но сега има нови идеи, нови планове.

„За мен сцената е като кислород, да бъда сред моята публика, която много харесвам“, каза още Ищар. Новите й проекти включват музика, изпълнена на гръцки, за което световноизвестната певица е започнала да учи езика.

За България Ищар разказа, че тук се чувства обичана и иска тази вечер да сподели своята любов с публиката. Тя каза, че има приятели българи навсякъде, където отива и не скри, че обича българското сирене, аромата на българската роза и вкуса на българския мед.

 


Share Follow

Leave A Reply