ГЕРБ отпуши процеса за приемане на френското предложение за вдигане на ветото на РСМ. Постъпихме далновидно и държавнически. Петков искаше да се скрие, смяташе решението за приемане на предложението за непопулярно. Нашият интерес е защитен. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов за пред Nova News.

снимка: БГНЕС

Митов допълни, че макар и бавно, подкрепата за ГЕРБ постепенно расте, докато тази за ПП се срива стремглаво.

Хората в тяхното множество са безкрайно недоволни от управлението в момента“, заяви още Митов.

По думите му домерието в ГЕРБ е намалено, поради митологични твърдения.

„Правителството се свали само заради арогантността и неспособността на управляващите. Когато видяха, че властта им се изплъзва като теляшки сапун от ръцете, решиха да адаптират реториката на десните социалисти. Измислиха си митично чудовище, наречено „мафия“, което ги е свалило. Влязоха в контекст на тежко противопоставяне и разделяне“, коментира той.

Според Митов от ПП се опитват да саботират служебно правителство.

„Ако успеят да съставят ново правителство, ще теглят нови дългове. Това увеличава риска от фалит на държавата, както и цените на българските ценни книжа. Управлението на публичните финанси е драматично лошо. Който и да управлява след тези авантюристи, ще трябва да затягаме колани“, посочи Митов. И допълни, че в НС има мнозинство от евроантлантически настроени партии.

„Със служебните правителства президентът може да злоупотребява, натрупвайки власт, която не му се полага. Коалиционните партньори прекрачиха червени линии, там са, за да се държат за своите столове“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.

 


Share Follow

Leave A Reply