Възможно е „Демократична България“ да се яви заедно с „Продължаваме Промяната на евентуални предсрочни избори. Това обяви пред Нова тв министърът на електонното управление Божидар Божанов.

„Една от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме Промяната” на евентуални предсрочни избори“, заяви Божанов.

Божанов подчерта, че от ПП не се плашат от нови избори.

„Дори нашият тяснопартиен интерес е свързан с нови избори. Там ще можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нов вот не е най-доброто за България”, категоричен е той.

Според него хартиеното гласуване е предпоставка за това по-лесно да се правят старите схеми с купени и контролирани гласове. „Една от причините за това е наличието на „тъмна” стаичка“, каза той относно идеите за връщането на хартиената бюлетина. И подчерта, че ДБ са твърдо за 100% машинно гласуване.

Относно твърдения на ГЕРБ за опасност от манипулации на вота при електронно гласуване, Божанов заяви:

„Когато ГЕРБ въвеждаха машинното гласуване, от ДБ искахме одит. Тогава ни отказаха”, посочи министърът. И добави: „Машините няма да могат да се манипулират, колкото да иска някой да твърди, че като загуби изборите – машините са виновни”.


Share Follow

Leave A Reply