Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков отрече правителството да доставя оръжие на Украйна. Той призова всеки, който отправя такива обвинение да покаже документи.

„България не дава оръжия на Украйна, а какво правят другите държави с българското оръжие, което получават по договори, е техен проблем. Омръзна ми тази тема да се върти из публичното пространство. Всеки, който твърди нещо, нека покаже документи. Истинските факти показват,че МС, НС и никой орган у нас, който има отношение към оръжията, не е взимал такова решение”. Това каза в ефира на НОВА социалният министър Георги Гьоков.

На въпрос съгласен ли е с тезата на президента, че интервюто пред „Гардиан” на Кирил Петков е простреляло Нинова, Гьоков каза следното:

„За мен е странно, че всички се занимават с проблем, който не е на дневен ред. Мисля, че президентът трябва да е по-загрижен за бюджета, а не за оръжията. Това са политически престрелки, които няма да помогнат на българския народ”.

По думите му все още не е ясно дали левицата ще се включи в евентуален нов кабинет на „Продължаваме Промяната”. Решението ще вземе на пленума на БСП.

„Днес има заседание на Националния съвет на БСП. Досегашната политика на партията беше в подкрепа на кабинета. Дали ще имаме покана за бъдещ кабинет, дали ще бъде отправена такава към мен или други колеги, това са второстепенни въпроси”, допълни социалният министър.

Относно актуализацията на пенсиите, той уточни, че има 50% вероятност пенсионерите да си получат актуализираните пенсии в периода 7-20 юли и 50% това да не се случи и да стане през август.

в.


Share Follow

Leave A Reply