„Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика – и при двамата доминира Азът. За наш ужас Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор”. Това коментира пред БНР, председателят на парламентарната група „Има такъв народ“, Тошко Йорданов.

„Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължава по този начин, заяви още Йорданов.

Йорданов подчерта, че от ИТН ще се отзоват, ако от „Продължаваме Промяната” ги поканят за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент.

„Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика”, смята той.

Тошко Йорданов увери, че партията няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и с ДПС. Според него „мъжкото и достойното поведение” е, след като е загубен коалиционен партньор, или да се отиде на избори, или да „търсиш сам доверие в парламента”.

Йорданов уточни, че Външното министерство и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското предложение за Северна Македония.

„Външно е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната. Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента”, уточни той.


Share Follow

Leave A Reply