„По бюджета, съгласен съм, че не успяхме да „огреем” навсякъде. Самият приоритет беше изцяло насочен към антикризисните мерки, които дискутираме през последния месец. Смисълът на актуализацията е тези мерки да стигнат до обществото”. Това заяви пред Nova News Александър Ракшиев от „Продължаваме Промяната“.

Той поясни, че хората от сектор „Култура“ няма да бъдат подкрепени, чрез повишение на заплатите им, тъй като бюджетната рамка не го позволява, а те ще получат подкрепа, чрез мерките, налични за всички граждани и допълни, че разбира исканията на синдикатите.

„Трябва да се отбележи, че синдикатите правят това, за което са създадени. Радвам се да видя, че те застават на страната на хората, които представляват. На синдикатите бих казал, че ги чувам и ги разбирам”,каза още Александър Ракшиев.

Според Ракшиев до края на годината няма да продължи нарастването на инфлацията.

„Тя се движи основно от цените на енергоносителите, а ние вече имаме стабилизиране на международните пазари. Хората трябва да са спокойни, че по-лошо няма да стане от гледна точка на инфлацията. Със сигурност в момента страната ни изживява едни тежки икономически времена”, обясни  представителят на ПП.

Относно това с кого ще преговарят от ПП, той заяви следното:

„Тази седмица целим да съберем необходимото мнозинство, което да застане от правилната страна на битката с корупцията. В този смисъл може или да преговаряме централизирано с партиите, или да потърсим конкретна подкрепа от депутати”.


Share Follow

Leave A Reply