Това е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата. Това каза Мустафа Карадайъ при консултациите при президента за връчване на мандат за съставяне на правителство.

Преди от ДПС да влязат при държавния глава, Карадайъ коментира и отказа това да направят от „Продължаваме Промяната” и БСП.

„Неуважение към Конституцията и институциите в страната и отказ от диалог“, заяви Карадайъ.

При президента той каза, че цялата дейност на досегашната управляваща коалиция е „основана на лъжата, а не „на база ценности и политики, а на база отрицание.

Политическият опит, който натрупа ДПС през годините на прехода, означава и много висока отговорност към избирателите. Отговорното отношение на вашето Движение към етническия мир по времето на прехода е факт“, заяви президентът Румен Радев по време на консултациите.

Радев заяви още, че факт че в кризисни моменти от ДПС винаги са апелирали за диалог.

„Но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона“, заяви още Радев. „И аз се надявам, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство и очакванията на всички избиратели, които са принципни и имат отношение към общия ни живот в нашата родина“, добави той.

Президентът отбеляза също, че очаква отговорна работа от Народното събрание за гарантиране на нормалното функциониране на държавата, по думите му, поне до края на годината. Според държавния глава не бива да се допуска България да остане и в периферията на Европа.


Share Follow

Leave A Reply