Нашият премиер се казва Кирил Петков и към момента от „Продължаваме промяната“ не планират смяна на подхода. Това заяви депутатът от „Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев пред Нова тв.

„Нашият премиер се казва Кирил Петков. Към момента не планираме смяна на подхода. От дискусията за вота на недоверие стана ясно, че държавата е добре управлявана, макроикономическите показатели са повече от добри. Основанията на вота бяха направени на пух и прах. Няма основание за смяна нито на премиера, нито на кабинета. В голямата си част кабинетът работи много добре”, коментира Сабрутев.

Относно думите на председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов за желание за преговори, ако Петков не бъде премиер, Сабрутев заяви:

„Г-н Йорданов прави това, защото знае, че ако отиде на избори, партията ИТН няма да влезе. Опитва се по всякакъв начин да се задържи във властта. Неговото условие е да се обезглави лидерството в ПП. Това не е потенциален сценарий”, категоричен беше Сабрутев.

И запита: „Според вас би ли било по-различно ново правителство със старите партньори при условие, че вече видяхме какъв е принципът на работа на ИТН? Не забравяйте, че това е трети парламент, в който се получават подобни саботажи. Би ли било едно ново правителство с ИТН по-стабилно от предишното?”.

Сабрутев заяви, че целта на ПП е да намерят народни представители от ИТН, които имат желание „да продължат делото, което започнахме и които искат да направим всички тези хубави неща за държавата, които планирахме“.

„Народните представители трябва да бъдат свободни хора. Народът ни е гласувал доверие, за да влезем в парламента и да управляваме държавата. Ако ние трябва да слушаме някой, особено човек, който стои в тъмна стая и се появява от време на време на черния екран, не мисля, че това е добър вариант”, коментира Венко Сабрутев.

Той беше категоричен, че в „Продължаваме Промяната” няма еднолично управление.

„Това, което направихме е, че спряхме кранчетата и се оказа че има пари за много по-високи лекарски и учителски заплати, за по-високи пенсии и безплатни детски градини”, добави той.

Според него от партията не искат държавата да влиза в спиралата на кризите. „Първи приоритет в този момент е продължаване на работата на този кабинет. Това, което предстои днес и утре, е връчване на мандат за съставяне на правителство. Към момента това е темата на деня”, отбеляза той.


Share Follow

Leave A Reply