Днес, на консултациите при президента преди връчването на мандат за съставяне на правителството, от „Има такъв народ“ присъстваха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ива Митева.

„Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция постъпва наистина отговорно в такъв момент. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним достатъчно добре, за да можем да правим сравнения с представители на Президентството преди и сега. Вашата роля е изключително важна и е прекрасно, че ясно го осъзнавате и не се криете зад някой друг“. Това заяви Тошко Йорданов от  „Има такъв народ” по време на консултациите при президента Румен Радев.

Президентът Румен Радев заяви, че консултациите се извършват по време на множество от кризи.

„Консултациите се извършват в каскада от кризи. Това изисква отговорно действие не само в национален, но и в международен план. Означава амбициозна, единна външна политика, за да отстояваме интересите си и да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Надявам се да извличате поука от изминалата година. Не мога да не отбележа Вашата последователна позиция при отстояване на националния интерес по въпроса с РСМ. Затова очаквам и Вашето отговорно отношение при преговорите за съставяне на правителство. Сложна е ситуацията в парламента, нужни са усилия за съставяне на правителство, от друга страна са необходими действия за приемането на важни закони за ПВУ и бюджета. По тази причина е важна позицията на всяка една партия“. С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на партията.

От „Има такъв народ” благодариха за оценката на президента.

„Благодаря за оценката, че сме последователни, защото в българския политически живот това не е почит. За предпочитане е лицемерието и смяната на мнението спрямо накъдето задуха политическият вятър”, допълни Тошко Йорданов.

От ИТН поискаха Радев да разсекрети стенограмата от съвета за Северна Македония.

„Така ще се види кой е казал истината  и кои политици лъжат. Лицемерието и лъжата са начин на общуване в българската политика. В този съвет не се казаха никакви  неща, които могат да застрашат националната сигурност, но се казаха много лъжи”, допълни Йорданов.


Share Follow

Leave A Reply