Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова дава извънреден брифинг.

„Последните месеци темата оръжие за Украйна беше употребена грубо, манипулативно, с политически цели, но всяка лъжа и манипулация имат граници“, заяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова.

По думите ѝ главният секретар на президента Димитър Стоянов е публикувал 4 реда от документ.

„Той говори за лъжа, днес аз ще ви кажа истината с пълното досие на сделката Афганистан – Украйна, става дума за умишлена манипулция. От текста е видно, че става въпрос за сделка и доставка, сключена през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със служебен премиер Стефан Янев“, каза Корнелия Нинова.

„Желанието на изпълнителния директор на ВМЗ е да бъде променена датата и доставката и да се прехвърли от Афганистан за Украйна. Вторият документ Съветът на директорите одобрява и взима решение да се направи тази промяна в сделката. Междуведомствената комисия отказва да разглежда тази сделка и не издава разрешение. Аз като принципал на държавните дружества сменяме изпълнителния директор и Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот. В следващия документ става ясно, че изпълнителният директор, който е предприел тази сделка е назначен от ГЕРБ през 2015 година и е освободен от нас. Съветът на директорите на ВМЗ е назначен от служебния министър Везиева. Това не е война с президента“, заяви Корнелия Нинова.


Share Follow

Leave A Reply