Мнението на БСП съвпада с приоритетите, обявени от „Продължаваме Промяната”. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова по време на консултациите за съставяне на кабинет.

„Радвам се, че можем да продължим разговорите и да намерим общ път занапред. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително. За борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми. Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите идеи за борба с корупцията и със стария модел на управление. Така че, нека започнем тези преговори. Надявам се да дадат резултат, ние сме на разположение“, заяви Нинова.

Министърът на финансите в оставка, Асен Василев изрази удовлетворение от започването на консултациите.

Пред нас има тежка и отговорна задача – да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората. Нека да продължим нататък по същия начин“. С тези думи от своя страна кандидатът за премиер Асен Василев посрещна представителите на БСП.

Припомняме, че преговорите за нов кабинет започнаха в събота. Днес от „Продължаваме Промяната“ освен с БСП, ще се срещнат и с „Демократична България“. Това става в първия от седемте дни, които номинираният за премиер Асен Василев има, за да договори подкрепа и имена за министри.

В началото на преговорите, в търсене на подкрепа, от ПП изразиха оптимизъм за свой втори кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание.


Share Follow

Leave A Reply