Днес на летище София пристигнаха два самолета на Руската федерация, за да отведат в родината им 70-те експулсирани дипломати и дипломатически служители у нас, както и техни близки, съобщи БНР.

Премиерът в оставка Кирил Петков обяви по-рано тази седмица изгонването на дипломатите. Петков заяви, че по данни на службите въпросните руски граждани са работили срещу интересите на България под прикритието на своя дипломатически статут.

Общата бройка на руските граждани, които напускат страната ни днес, по непотвърдена информация е около 170 – 180 души.

И двата самолета излетяха по график в 15:00 и 15:30 часа. Полетите са от София до московското летище „Внуково“. За пътуващите бяха предвидени четири чекинг гишета на Терминал 2.

Снимка: Ани Петрова

Снимка: Ани Петрова

Повечето от заминаващите отказаха да коментират и бяха лаконични пред събралите се медии на Летище София: „Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар!“

Повечето от руснаците пристигнаха на Летището с автобуси, организирани от дипломатическата мисия на Руската федерация у нас. Част от тях пристигнаха обаче и с автомобили, както и с микробуси.

В салона на Терминал 2 имаше засилено полицейско присъствие, за да не бъдат притеснявани.

Към момента не е ясна точната бройка на руските граждани, които днес напускат страната ни, тъй като освен експулсираните служители на дипломатическата мисия на Руската федерация, си тръгнаха и техни близки.


Share Follow

Leave A Reply