ДПС остава в опозиция и при кабинет с премиер Асен Василев. Това стана ясно от думите на евродепутата Илхан Кючюк в „Денят започва с Георги Любенов“. Кючюк отхвърли и тезата, че депутати от движението имат принос за сваляне на кабинета на Кирил Петков.

„Това правителство не го свали никой. То се самосвали. Нито външни фактори, нито Пеевски, нито никой. За 6 месеца човек може единствено да се самосвали. Той рейтингът на министър-председателя се сгромоли. Четири пъти по-малко рейтинг има в сравнение с преди 7 месеца“, заяви Кючюк.

„На фона на лошите неща, които се случват в нашата страна – политическа нестабилност и т.н., нека да съобщя и една добра новина. Не само бяхме домакини, Хамид Хамид беше избран за заместник-председател на Либералния интернационал“.

Кючюк коментира и изгонването на 70 руски дипломати и служители.

„Никой няма право да се намесва във вътрешната политика на Българи. Но има едно съществено отклонение от позиция на управляващите – всичко трябва да се случва в рамките на правилата. Не се знае кой е взел решението за руските дипломати“.


Share Follow

Leave A Reply