Много ми се иска да стъпим на здрава основа, ако щете на равноправността между отношенията между България и Русия. Ако имаме доказателства, че руски дипломат е подслушвал, подкупвал, разбира се, той трябва да си отиде. Това заяви президентът (2012-2017 г) Росен Плевнелиев пред БНТ.

бгнес

По думите му имаме възможност да поставим двустранните отношения на здрава основа, на историческата истина, а не на манипулации.

бгнес

В тази ситуация има по-високи нива и някой трябва да вдигне телефона на руската страна, руската посланичка си позволи да обижда българския министър-председател. Някой трябва да обясни на отсрещната страна какво се случва тук. Дайте да видим кои са тия журналисти, общественици, които са получавали пари от Русия. Извадете доказателствата, заяви Плевнелиев.

бгнес

„Продължаваме промяната остават популисти, отново някакви списъци и неуважение към институциите, каза Плевнелиев. Той обвини началника на кабинета Лена Бориславова, че дава популистки квалификации, Радев не е политик от миналото. Сега е добър момент да се направи дебатът, от който обществото да се излекува.
Можем да благодарим на Русия, че ни е освободила, но не да се кланяме, заяви Плевнелиев.


Share Follow

Leave A Reply