Премиерът в оставка Кирил Петков не е предлагал на отцепилите се от „Има такъв народ“ депутати, нито пари, нито власт. Това заяви пред БНТ независимят депутат Иво Атанасов, който се отцепи от групата на ИТН.

„На нас Кирил Петков не ни е предлагал нищо. Нито парични суми, нито постове. При срещата с него ни запозна с политиката и целта, която има ПП и търсеше съмишленици и ние в много от случаите сме на едно и също мнение. Това, което ни обединяваше в ИТН, беше борбата с престъпния модел на ГЕРБ и придворните на ГЕРБ. Нито ни е обещавал, нито ние сме искали нещо“, уточни Атанасов.

Атанасов заяви още, че напусналите ИТН депутати, имат желание да се запознаят с програмата, по която ще работи правителството и НС, като целта е отцепилите се от ИТН депутати да направят своите анализи и всеки от тях да прецени дали ще подкрепи това правителство или не.

Атанасов прогнозира, че имената на министрите ще станат ясни, след като ПП съберат подкрепата на 121 депутати.

Снимка: БГНЕС

По думите му, в ИТН е било пълно затъмнение, а със Слави Трифонов не са се виждали последната една година. Атанасов уточни, че за действията на ръководството са разбирали от социалните мрежи, от новините и колеги депутати.

Независимият депутат обясни, че шестимата независими депутати са напуснали ИТН, защото не са били съгласни с политиката, която се е провеждала от ръководството – неспазване на устава на партията, лошо отношение и незачитане на мнението на структурите на партията, на депутатите, членове и симпатизанти.

Не сме напуснали партията, за да станем част от друг проект, уточни Атанасов. Каза, че вчера на срещата с ПП са били петима, защото шестият – Кирил Симеонов не е бил в София, но утре той ще се срещне с преговарящите от ПП.

Симеонов поясни, че засега математиката не е в полза на новия проектокабинет. Според него до петък трябва да стане ясно, дали има шанс.


Share Follow

Leave A Reply