Виктория Василева, която преди дни съобщи, че ще напусне и ИТН и Народното събрание е присъствала на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията и премиерът в оставка Кирил Петков. Това обясни пред БТВ министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

„Беше и денят преди това с мен (б.р. преди отцепилите се депутати да дадат пресконференция), беше няколко срещи преди това с мен“, добави той.

Василев обясни, че няма представа какво я е разубедило да не напусне партията и допълни, че от деня на пресконференцията, на която той и още петима депутати от ИТН се отцепиха от партията не е разговарял с Виктория Василева.

„Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам за мотивите й към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в тази групичка“, заяви още Василев.

По думите му, Василева е заявавала многократно, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води.

Снимка: БГНЕС

„Оказа се, че ИТН подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше. Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни. С тях могат да говорят всички“, заяви Василев.

Радостин Василев обясни, че неговото участие в разговорите за управление на България в следващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка, е активно и по думите му е човек, който има отговорно поведение спрямо България.

Василев добави, че не е обсъждан състав на кабинет, а единствено хоризонт за управление 6 месеца, коалиционни партньори – частично присъстващи в залата в момента и представители на различни сектори, които да представят най-спешните мерки, които НС трябва да приема.

Министърът на транспорта в оставка обясни, че вече не е член на ИТН.

„Никой не го интересува какво ще направи Ива Митева, извън Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Любомир Каримански“, смята той.

Василев заяви, че ако евентуално стане вътрешен министър, „г-н Рашков ще се им се стори като пролетна песен“. „Това ще бъде невероятен шок и ужас за мафията“, добави Василев.

 

 


Share Follow

Leave A Reply