ИТН е допуснала грешката да повярва на двама души, лъскаво опаковани с репутацията на чуждите университети. Това заяви пред БТВ, депутатът от ИТН, Станислав Балабанов.

БГНЕС

“Асен Василев и Кирил Петков са фалшивата страна на една монета. ПП имаше стремеж към еднолична власт, без да зачитат партньорите си. Те нарушиха всичко, което се опитахме да изградим и да гледаме в една посока. Допуснахме обаче грешка, че повярвахме на двама души, които бяха лъскаво опаковани с репутацията на чуждите университети с идеята заедно да гледаме в една посока и да променяме. Те се провалиха и това е обща грешка. А иначе нямаше друг вариант, тоест какво да изберем обществото не искаше модела на статуквото, което 12 години срина това общество със съдействието и с бездействията. Оставаше невъзможността. Ето затова сме подписали коалиционното споразумение, за да се опитаме да променяме”, заяви Балабанов.

снимка: БНР

Вчера, депутатът от ИТН Иван Хиновски обяви, че напуска партията. Като причина той посочи в съобщение, че е одобрява политиката на партията в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни постове.

“Това е негов личен избор и по никакъв начин не можем да спрем хората, когато правят личен избор. Повече се забавлявам с мотивите на такъв тип личности и хора, които снощи решиха, че нещо не е нард с програмите в партията. Снощи решиха, че в енергетиката сме слагали случайни хора”. Всеки е свободен да вземе решението си. Това показва, че в нашата партия има демокрация и всеки е свободен да прави това, което реши. Щом Хиновски е решил така, пожелаваме му успех”, коментира още пред БТВ депутатът от ИТН, Станислав Балабанов.

Балабанов уточни, че Хиновски не е бил народен представител в 47-ото Народно събрание.

По думите му Кирил Петков продължава с опитите си да “донапазарува” няколко души, за да си осигури кворум.

“Лошото е, че продължаваме да имаме един министър-председател в оставка, който се е самозабравил. Срамно е поведението и неуважението към институциите особено към президентската”, смята Балабанов.

 


Share Follow

Leave A Reply