Софийският градски съд решава дали да остави в ареста Георги Семереджиев. Той е обвинен за катастрофата, станала на 5 юли вечерта в София, при която загинаха две млади момичета.

В съдебната зала Георги Семереджиев каза, че не разбира за какво го обвиняват. Обясни, че е бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, а на въпрос кога е станало това, той отговори, че не си спомня. После уточни, че се е случило около 17 часа на 5 юли и не си спомня как, но се събудил на следващия ден в дома си, когато полицаите нахлули в дома му.

Семерджиев заяви, че няма причина да е задържан, защото бизнесът му е законен и никога не се е крил. Обясни, че книжката му не е фалшива.

Семереджиев бе доведен в съдебната зала под засилен конвой.

По-рано днес прокуратурата обяви, че му е повдигнала обвинения за управляване на автомобил с фалшива книжка и след употреба на два вида накркотик през юни.

 

Прокуратурата посочи, че след инцидента Семереджиев се е обадил да му донесат стълба, за да влезе в дома си. Сред хората, които се включили в това, била и полицайката Симона.
Експертиза показва, че по скоростния лост и вратата на колата има негови следи. Едната маратонка на Семереджиев е намерена в колата, а другата – в дома му.

Редица свидетели описали високата скорост, с която колата на Семереджиев се е движила.


Share Follow

Leave A Reply