Емоционален пост във фейсбук написа премиерът в оставка Кирил Петков, малко след като ПП върнаха неизпълнен мандата за съставяне на кабинет, връчен им от президента Румен Радев преди една седмица.

Премиерът в оставка Кирил Петков публикува в петък вечерта пост във Фейсбук, в който написа, че „Ние от Продължаваме Промяната сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов“, коментира „Медиапул“, цитиран от „Факти“.

 

БГНЕС

След като статуса му предизвика остра реакция сред последователите на страницата на премиера в оставка, той го редактира като махна частта с меките китки.

„Всеки бранд е обещание, а всеки добър бранд е обещание добре спазено. Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме. Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека („бебетата“ на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт. Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за „диалогичност“. Независимо от ПР опаковката на едно ново мнозинство, докато хората, които решават, са същите, всичко е прах в очите. Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата. Предлагам да е още през октомври. Сигурен съм, че ще го направим! Благодаря, че сме заедно!“, написа Петков.

По-рано през деня съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов посочи, че дясната коалиция е готова, ако ѝ бъде връчен третият проучвателен мандат, отговорно и диалогично, да предприеме опит да направи възможното за съставяне на правителство.

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply