Ако се състави правителство с третия мандат, това ще бъде добре за ГЕРБ, но ще е лошо за България. ГЕРБ няма кого да подкрепя. ГЕРБ е най-голямата партия. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов пред членове и симпатизанти в Ямбол. Според него ГЕРБ е най-голямата партия и няма кого да крепи.

„Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Кюлчета не съм имал никога. Докато Кирил Петков, Лена Бориславова, шефът на парламента не кажат, че са били в онзи апартамент за любов, защото там други зали няма. Тук няма ли конфликт на интереси, другото не ни интересува. Докато не се зададе този въпрос, ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме“, категоричен е Борисов.

Борисов опроверга икономическите данни и твърдения за рекорден разтеж на индустриалното производство. Като според него не става дума за реален ръст, който да бъде от полза на бизнеса и гражданите, а за ръст на износа на оръжия заради войната в Украйна, която Русия води.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че в момента изнасяме продукция, която е произвадена на изшлеме, с което по думите му се доплижаваме до страните от Третия свят.

„Износът не се е вдигнал заради износ на реалната икономика, а заради износа на бензин, жито и на оръжия. Инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов напомни, че три пъти при негово управление държавата е вадена от кризи – гръцка, миграционна и КОВИД. Според него „ПП не искат да управляват, защото няма откъде да докарат природен газ. Те не искат правителство, те бягат,“ категоричен е Бойко Борисов. Дори президентът Радев не бърза със служебен кабинет и иска партиите да се разбера, защото разбира какво тежко наследство искат да му оставят Василев и Петков.

Според него единствения шанс това да спре са бързи избори.

На финала на изказването си Борисов пожела на хората „щастлива събота, щастливи сметки, щастлива Промяна …и хуморът свърши.“

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply