Депутатът от ИТН Ива Митева се надява да бъде създадено правителство в рамките на този парламент, а не да се ходи на предсрочни избори. Според нея такива са очакванията и на повечето хора, стана ясно от думите й в ефира на НОВА.

“Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет. Би трябвало да видим, че хората ни вкараха във властта с много надежда и очаквания, че хората не искат избори, че в очите им има много отчаяние и гняв. Вярвам все още в новия кабинет!”.

Прогнозите на хората на Слави Трифонов са третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България”.

бгнес

“Тя може най-много да обедини колегите от ПП, в същото време успява да говори добре и с БСП. В този момент е много важно да намерим този обединител между нас”, каза Митева.

От ИТН полагат усилия “да изоставят емоциите” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция, твърди Митева.

“Опитваме се да преценим ситуацията по-трезво, да оставим емоциите, разумът да излезе на преден план, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците”, каза тя и допълни, че от партията не биха искали да работят с отцепилите се от ИТН депутати в една евентуална нова четворна коалиция.

Премиерски и министерски постове все още не са обсъждани, но Митева също изрази съгласие, че премиерът трябва да бъде излъчен пт “Продължаваме Промяната”. “Трябва да бъде личност, която е балансирана, която ще обедини парламентарните групи, личност, която има опит, личност, която може да разговаря с всички”, така опса бъдещият премиер Ива Митева.


Share Follow

Leave A Reply