За да има смисъл от следващите избори, трябва широка силна десница, широк предизборен десен фронт. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на Консервативно обединение на десницата Петър Москов.

снимка: БГНЕС

Петър Москов призова лидерите Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, лидерите на извънпарламентарните десни формации, разпръснати във времето на най-различни места, към смирение, за да направят усилие за обединение. Да си подадат ръка „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ е проява на отговорност и осъзната липса на друга алтернатива, смята той.

БГНЕС

Според него така ще се постигне предизборно голямо синьо обединение със своята либерална, със своята консервативна, със своята народняшко-популистка част дори, което да даде заявка за своите 51%, за собствено мнозинство на следващите избори и отговорността, че след това ще преведе България през тежките месеци, които ни очакват.

„Аз не мисля, че има трети път. Не мисля, че и по начина, по който беше формулирано това мнозинство има и първи път. Наистина ли сме готови да водим разговора в разгара на икономическа криза, в напредваща здравна криза, във война на границата ни? Наистина ли по сериозен начин обсъждаме разговора за бъдещето на държавата, стабилността на общественото, икономическото управление на държавата, от това какви стъпки е готов да предприеме уважаваният от мен Тошко Йорданов?“ попита в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ Петър Москов.

По думите му сериозният разговор е свързан с това има ли перспектива, има ли начин и сила, която да поеме отговорност.

„Такова мнозинство със заложен в него конфликт, защото да събереш ДБ и БСП на едно място е все едно да събереш е като да събереш вода и олио на едно място, може би привидно може да ги задържиш на едно място, но цялата ти енергия отива да това да създадеш привидност, а не да вършиш работа. Разказът, че такова мнозинство е мнозинство, което може да се бори против корупцията, също е неверен. За олигархията, която стои зад корупционните отношения и която безспорно е налична, е изключително важно да има точно такова слабо управление.“, отбеляза лидерът на КОД.

Името на кризата е безизходица, подчерта Москов. А работата на политиците е да дават решения, а не да дават някакви обяснения.

„Ако сега ще се състави правителство или не от политически партии, които преди две седмици си разменяха такива обвинения в престъпления, очаква ли някой стабилност?“, допълни той.

Според него следващите избори също не дават надежда, затова и хората гледат на тях с притеснение. Москов определи икономическия и обществен живот у нас в момента като посткомунистическо блато.

„Пресушаването на това блато, за да стъпим на здрава земя, се нарича масивно лустрационно законодателство, означава прекъсване на достъпа на олигархията до публичните пари, до медийното влияние и до съдебната система. Второ – скъсване със социализма като икономическа философия и като управленска практика. Това означава недопускане на БСП и дериватите ѝ до популистки управления и защита на принципите на здравия производствен капитализъм. Трето – гарантиране на националната сигурност и на икономическата стабилност в рамките на Европа и на НАТО“, подчерта лидерът на КОД.


Share Follow

Leave A Reply