БСП започна консултации и последен опит за правителство в 47-ия парламент. След като социалистите приеха третата папка с мандата от държавния глава в понеделник, днес те седнаха на масата за разговори с най-голямата политическа сила – „Продължаваме Промяната”.

бгнес

Като основа за преговорите ще служи приетата преди три седмици програма, потвърди в началото на срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова. Левицата очаква номинацията за премиер да дойде от „Продължаваме Промяната”. Целта е да се състави редовен кабинет с подкрепа на четирите формации в бившата вече коалиция – „Продължаваме Промяната”, БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”.

Левицата има 7 дни, за да посочи премиер и още седмица за състав на бъдещия кабинет.

„Нямаме никакво намерение да имитираме преговори и да тупкаме топката в очакване на избори”, заяви още Нинова.

Тя потвърди, че още днес левицата ще търси и останалите партньори за разговори и ще информира ПП за резултатите от тях.

Премиерът в оставка Кирил Петков отново заяви, че на България ѝ трябва стабилност и не бива да се стига до поредни предсрочни избори. „В следващите месеци трябва да бъдат приети 22 законопроекта“, допълни Петков.

След срещата Нинова съобщи, че са потвърдили управленската и законодателна програма съставена от БСП и ПП.

Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерски съвет, докато не минат разговорите с „Има такъв народ“ и „Демократична България“, заяви Нинова.

Тя уточни, че срещата с ИТН е утре, а с ДБ, които държат да са последни – вдругиден.


Share Follow

Leave A Reply