„Няма нищо, което да ни притеснява и затова сме пуснали записа с призива всеки да го изгледа и сам да си отговори на въпроса това причина ли е да хвърляме страната в избори“, заяви пред БТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Според него ГЕРБ избирателно са използвали фрази от разговора, които са извадени от контекста.

„Публикувахме целия запис с видеото, за да могат хората сами да преценят, а не да разчитат на гербаджийската пропаганда, която веднага се опита да извади неща от контекста“, обясни Иванов.

Според него ГЕРБ и ДПС имат огромен интерес от предсрочни избори, защото смятат, че това „ще ги изпере и върне обратно в играта“.

За Христо Иванов това е било нормална политическа дискусия, в която той докладва на колегите си какво се е случило, дава анализ и получава обратно връзка.

„За нищо не съжалявам от казаното ,защото това е нормална професионална дискусия, в която нико не е обиден“, заяви Иванов.

снимка: БГНЕС

Веднага след случилото се със записа лидерът на ИТН Слави ТРифонов обаче, че политическата сила излиза от преговорите в коалицията.

„Очевидно сме в ситуация, в която Слави Трифонов си мисли, че могат да използват този запис, за да избягат от отговорност от преговорите за съставяне на правителство. Ще бъде грешна, ако заложи на това“, убеден и Христо Иванов.

Според него ИТН трябва да решат дали ще заложат съдбата на страната на емоционална реакция или желание да се избяга от отговорност от техния ръководител или все пак ще намерят начин да се върнат обратно в процеса“, каза още Иванов.

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply