ГЕРБ излезе с критика към правителството в оставка. Повод стана брифингът в Министерския съвет, на който премиерът Кирил Петков заедно с енергийния министър Александър Николов дадоха разяснения докъде е стигнало развитието на интерконектора Гърция-България. Според ГЕРБ, Петков залага бомби пред служебния кабинет.

БГНЕС

„Премиерът в оставка излъга за пореден път. За никой това не е новина. Но освен, че излъга, и опреверга сам себе си. Спомняте ли си 8 юли и едни хубави снимки от завъртане на един кран, с който уж беше дадено началото на газовата връзка Гърция-България. Е, оказа се, че това не е така. Днес премиерът в оставка призна, че едва в рамките на днешния ден те са получили акт 14, а за да заработи един такъв проект, е необходимо да притежава акт 15 и акт 16. Кога ще стане това, никой не е наясно“, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Според Делян Добрев лъжите ще продължат и по време на предизборната кампания, „защото те само това умеят“. „На 27-ми КЕВР публикува заявлението на „Булгаргаз“ за увеличение на цената на газа с 54%. На 27-ми! Това заявление е внесено на 21-ви, т.е. „Булгагаз“ внася на 21-ви в КЕВР заявление, че иска 54% увеличение и в продължение на една седмица КЕВР крие тази информация, най-вероятно защото в Народното събрание вървят преговори и те не искат да застрашават някаква бъдеща коалиция. Тъй като прогноза е за 21, цените след 21 бяха също високи, то крайното решение на КЕВР няма да е 54% увеличение, а 60% и нагоре. Газ няма да има. Тази зима аз очаквам да има газова криза, защото обявените 7 танкера не са подписан договор и не са договорени количества. Казва се и, че няма инфраструктура, по която да бъде доставен газът. Тогава ние сме си купили нещо и не знаем как да стигне до българския пазар“, допълни той.


Share Follow

Leave A Reply