От „Продължаваме Промяната“ вярват и си поставят за цел да имат по-добър резултат от изборите миналата година и с БСП и ДБ да постигнат необходимото мнозинство от 121 депутати. Това заяви пред БТВ Мирослав Иванов от ПП.

„От „Продължаваме Промяната“ (ПП) вярваме, че ще имаме по-добър резултат от изборите миналата година, и вярваме, че с колегите от БСП и „Демократична България“ ще имаме необходимото мнозинство от 121 депутати“, заяви Иванов и добави, че очакванията му са ПП да е първа политическа сила и да има по-висока изборателна активност на предстоящите избори през октомври.

мирослав иванов

Иванов отчете силен натиск от страна на опозицията върху управляващите през последните седем месеца. Във връзка с работата си като председател на парламента той коментира, че се чувства разочарован от това, което е видял, тъй като голяма част от депутатите „се държат арогантно, надменно, без капка уважение към своите колеги“. По думите му народните представители трябва да бъдат градивни, а не да влизат в личностни нападки.

снимка: БГНЕС

По повод отношенията с президента Румен Радев, Иванов коментира, че той лично е усетил промяна на неговото отношение към ПП.

„Според него е „много странно“, когато държавният глава, който трябва да е „балансьор и обединител, непрекъснато и само критикува действията на правителството и на Народното събрание“.

По повод предстоящото конституиране на служебен кабинет Иванов изрази притеснение, че това, което е започнато „като работа, няма да продължи“.

Във връзка с разрива в коалицията и партньорите от „Има такъв народ“, Мирослав Иванов каза, че са били положени всички усилия, за да се формира кабинет в рамките на това Народно събрание. Според него изтеклият запис от среща на парламентарната група на „Демократична България“ не е причината ИТН да оттеглят подкрепата си, а повода.


Share Follow

Leave A Reply