Статистиката на КАТ показва, че нарастват случаите на хора, хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици. За периода от 6 до 29 юли само на територията на София са заловени над 70 души, шофирали след употреба на наркотици, каза шефа на столичния КАТ Тенчо Тенев.

„От началото на годината досега имаме ръст със 120 – 130 броя, спрямо миналата. Наркотиците са завишени много. В последно време се оказа, че управляват МПС-та след употреба на наркотици повече, отколкото с алкохол”, отбеляза той.

Тенев коментира, че полицията хваща все повече млади хора, които управляват автомобили след употреба на упойващи вещества. „Това е проблем за обществото”, отбеляза началникът на Столичния КАТ. Основните наркотици, които младите употребяват, са амфетамини, марихуана и в последно време зачестяват случаите с кокаин.

Той засегна и катастрофата с Георги Семерджиев в София, при която загинаха две жени. Тенев коментира казуса с военния прокурор, който е бил на място. „Отивайки на място наистина видяхме как спира автомобил и излезе човек, когото познах. Той също е минавал случайно оттам. Съдейства ни, за да можем да задвижим по-бързо процедурите. Впоследствие разбрах, че е военен прокурор. Обади се и на мястото дойдоха дежурни прокурори и започнаха процесуално-следствени действия”, разказа Тенев.

Наскоро беше изговорена тезата, че става въпрос за човек, близък до главния прокурор Иван Гешев. „Не вярвам в хипотези. Ние с военния прокурор стояхме доста време на едно място. Той ми каза, че е бил някъде и пътувайки е видял катастрофата и е спрял там. Не мога да кажа дали е нарочно, или не”, обясни още началникът на Столичния КАТ.


Share Follow

Leave A Reply