Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към политическите си опоненти да спрат „да лъжат” и „да търсят оправдания”. Той направи коментар около доставките на газ.

„Писмата на „Булгаргаз” показват пълния провал. Пълен провал показват и всичките им ходения по Баку. Договорени на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро. Точка”, посочи той.

Още сега от служебния кабинет да обявят търг за десет годишни доставки на втечнен газ, поиска Бойко Борисов след среща с Изпълнителната комисия на партията.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че по време на неговото управление България е станала най-голямата газопреносна страна на Балканите.

„Само за няколко дни щях да се разбера са Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС, и оправихме отношенията. Да не мие било лесно? Толкова тежки бяха отношенията“, обясни Борисов.

„Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са всичките им ходения в Баку- договорени са на 180 евроцента, ние го договорихме на 30. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на голя поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана.“

От ГЕРБ са категорични, че газът е с 30% по-скъп.

 


Share Follow

Leave A Reply