“Благодарение на ГЕРБ Албания и РС Македония започнаха своя път към НАТО и ЕС.” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

снимка: БГНЕС

Борисов отбеляза, че днес се навършват точно 5 години, откакто е подписал със Зоран Заев Договора за приятелство и добросъседство: „Благодарение на нашето внесено предложение и гласувано в парламента РСМ и Албания тръгнаха по пътя на Европа, а ние ги подкрепихме първи и за НАТО“, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Срещата между Харис и Борисов се състоя в централата на партията. В началото ѝ Борисов подчерта, че е много важно в България да има политическа стабилност на фона на опасните противоречия в региона между сърби и косовски албанци, между Гърция и Турция, както и войната на Русия срещу Украйна.

„Всички наши партньори по света трябва да знаят, че ние ще работим по следните точки. Еврозона. ГЕРБ вкара България в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната, но за съжаление правителството на Кирил Петков я провали. Ние започнахме модернизацията на ВВС. Първите 8 изтребителя ги платихме на 100%. Положихме огромни усилия и желания сега в този парламент да вкараме писмото и за втората част, но, за съжаление, правителството не го направи. Ние предложихме таван на цената на горивата и бензина, за да не печелят „Лукойл“ и „Газпром“ 7 милиарда от България. За съжаление, правителството не го прие. Ние предложихме и промени в съдебната власт, за да няма нови бухалки. Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво и ние подписахме първия договор с „Уестингхаус“. За съжаление това правителство не го направи“, изброи Борисов. Той заяви, че ще работи в следващия парламент това да бъдат първите закони, които ще бъдат гласувани.


Share Follow

Leave A Reply