“Прочетох един интересен коментар на политолог. Той казваше така: „Президентът Радев има комплекс към хората, които са го създали“. Вероятно има нещо такова – мъжки комплекс към жената, която го направи президент. Това е в сферата на психологията“, коментира пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова.

снимка: БГНЕС

Според нея с назначаването на бившия председател на борда на ВМЗ за министър държавният глава е целял демонстрация и унижение спрямо нея. „Няма да стане. Емоции в тази работа нямам, но отношението към БСП е показателно. От първия ден да обявяваш приоритет газова криза и да уволняваш хора на БСП“, настоя тя. По думите ѝ президентът е бил последователен. „Това започна още по време на протестите, когато дойде в парламента и каза: „Вие сте статукво, гласувайте за партиите отвън“. След това продължи с атаки към правителство, към „Продължаваме промяната“, която той създаде. Ние война с него не сме водили. Вероятно желание за власт, разбиване на партиите и реда в държавата“, допълни Нинова.

„Той създава нови партии, употребява ги. Създаде ПП, употреби ги да свалят Борисов и ги захвърли. Сега се обедини с Борисов и с ДПС, за да падне правителството. Това е разрушително. Държавата има нужда от спокойствие, ред и правила“, подчерта лидерът на столетницата.
В заключение тя обяви, че органите на БСП ще вземат решение за бъдещето на служебните министри, които са членове на партията.


Share Follow

Leave A Reply